Beoordeeld met 9,6 59 beoordelingen
Energielabel. woningen

Energielabel. woningen

Alles over een energielabel voor je woning

waarom heb ik een. energielabel nodig?

Energielabel aanvragen

Een energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen. Het energielabel geeft kopers en nieuwe huurders een indicatie van de energierekening en hoe energiezuinig of niet zuinig de woning is. Het energielabel laat  ook met voorbeelden zien hoe een eigenaar zijn huis energiezuiniger kan maken. Een groen energielabel kan de verkoop of verhuur van een woning versnellen.

Als een woning bij verkoop of oplevering niet beschikt over een geldig energielabel kan er een boete volgen. Het boetebedrag voor particulieren is € 435,-. Als een bedrijf geen energielabel beschikbaar stelt, dan kan er een boete volgen van € 870,-.

 

 

 

Heeft mijn woning een energielabel?

Het energielabel van je huis checken doe je makkelijk en eenvoudig via onze energielabel check!

Alles snel geregeld. van afspraak tot energielabel.

Energielabel aanvragen

1. Offerte aanvragen

Vul je postcode en huisnummer in en druk op bereken offerte. Geef vervolgens aan of het om een woning of bedrijfspand gaat en zie gelijk de prijs die op dat moment geldt voor jouw woning of bedrijfspand.

2. Afspraak plannen

Zodra wij de aanvraag binnen hebben, streven wij ernaar om zo snel mogelijk contact met je op te nemen voor een afspraak. De adviseur heeft circa één uur tot anderhalf uur nodig op locatie om je woning of bedrijfspand te inspecteren.

3. Ontvang je label

Zodra de opname is geweest, wordt het energielabel verder uitgewerkt. Na het opstellen van het energielabel registreren wij het energielabel in de landelijke database van de Rijksoverheid. Daarna ontvang je van ons het geregistreerde energielabel.

Hoe werkt een opname energielabel?

Voor het bepalen van het energielabel komt onze EP-adviseur bij je langs. Voor een opname moet je rekening houden met een opname van ongeveer 1 tot 2 uur. Om het nieuwe energielabel te berekenen is een opname van de woning zelf, door een erkend EP-adviseur noodzakelijk.

In het belang van het efficient en nauwkeurig regelen, moeten alle energiebesparende maatregelen die genomen zijn en effect hebben op het energielabel van de woning, aantoonbaar zijn. Dat kan aangetoond worden door middel van:

Bouwtekeningen van de woning
Facturen van de energiebesparende maatregelen
Gemaakte foto's tijdens de werkzaamheden
offerte aanvragen
Vraag gratis en vrijblijvend je offerte aan. Gebruik hiervoor ons eenvoudige offerte systeem op de website
Opname op locatie
Vervolgens zal de inspectie op locatie plaatsvinden. Dit neemt ongeveer 60 minuten in beslag, afhankelijk van de grootte.
Energielabel
De opgenomen gegevens zullen worden uitgewerkt. Daarna registreren wij het energielabel bij de Rijksoverheid en zullen wij deze beschikbaar stellen.

Voorkom een boete. regel efficiënt en snel uw energielabel

Vraag mijn energielabel aan

Om te kijken of er een definitief energielabel bij de verkoop, verhuur of oplevering is zal de Inspectie Leefomgeving en Transport dit controleren.

De ILT controleert via de overdrachtsgegevens van het Kadaster en via de database met geldige energielabels. Wordt een woning zonder energielabel verkocht, dan is dit zichtbaar in de database van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Bij verkoop of oplevering van een woning zonder geldig energielabel kan de ILT een bestuurlijke boete opleggen. De hoogte van de boete voor particuliere verkopers van een woning zonder geldig energielabel is €450. Voor bedrijven is dat €900 per verkochte woning zonder geldig energielabel.

De ILT handhaaft bij het ontbreken van een geldig energielabel in (commerciële) advertenties voor verkoop en verhuur van woningen. De ILT beoordeelt meldingen van adverteren zonder geldig energielabel per geval. De hoogte van een boete verschilt tussen private- en rechtspersonen.

Energielabel voorrecreatiewoningen

Energielabel voor
recreatiewoningen

Veel recreatiewoningen moeten na eerdere miscommunicatie nog voor 2024 worden voorzien zijn van een energielabel. Volgens de regels vallen op dit moment veel recreatiewoningen onder de energielabelplicht, maar velen hebben op dit moment nog geen geregistreerd energielabel. Gezien de urgentie om energie te besparen en gasgebruik te verminderen, is afgestemd met de brancheorganisatie, dat eigenaren en beheerders van recreatiewoningen tot 1 januari 2024 de tijd krijgen om aan de verplichtingen te voldoen.

Energielabels voorvastgoedportefeuille

Energielabels voor
vastgoedportefeuille

Wij helpen je graag met het ontzorgen van energielabels voor jouw vastgoedportefeuille. Wij werken met meerdere grote vastgoedpartijen waardoor wij weten wat voor jou belangrijk is. Naast het leveren van een energielabel verzorgen wij ook het advies voor het verbeteren van je labels.

Benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen?

Energielabel aanvragen voor mijn woning

Vul je postcode en huisnummer in en druk doorgaan. Op basis van jouw adresgegevens zie je gelijk de prijs die op dat moment geldt voor jouw woning.

Wacht niet langer.
Wij regelen de rest voor u.

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning of bedrijfspand? Ben je op zoek naar professioneel energieadvies voor jouw woning of bedrijfspand? Wacht niet langer en laat u ontzorgen door ons volledig deskundige team aan expertise.

Gecertificeerde experts
Gegarandeerd een persoonlijke en snelle service
Zeer snelle levering van je energielabel
© Copyright Groen Energielabel 2024 Gebouwd door Saam' uit Groningen