Beoordeeld met 9,6 59 beoordelingen
Energielabel. bedrijfspanden

Energielabel. bedrijfspanden

Regel een definitief energielabel voor je bedrijfspand

een energielabel. voor bedrijfspanden

Is een energielabel voor een bedrijfspand verplicht?

Als u een bedrijfspand gaat verkopen, verhuren of op gaat leveren, dan is een energielabel verplicht. Onder deze verplichting vallen onder andere kantoren, winkels, restaurants, scholen, sportgebouwen en logies. Het maakt niet uit of het een al bestaand of nieuw gebouw is, het energielabel is in beide gevallen verplicht. Er zijn echter gebouwen waarbij een energielabel niet nodig is. Hierbij kunt u denken aan fabriekshallen, maar ook beschermde monumenten of een tijdelijk gebouw met een gebruiksduur van maximaal 2 jaar.

Voor overheidsgebouwen met een minimale grote van 250 m² en die publiek toegankelijk zijn, is altijd een zichtbaar energielabel verplicht. Deze verplichting geldt ook voor gebouwen die verhuurd worden aan overheidsinstanties.

Heeft mijn bedrijfspand een energielabel?

Je energielabel checken voor je bedrijfspand doe je makkelijk en eenvoudig via onze energielabel check!


Energielabel C. verplichting kantoren

Energielabel C. verplichting kantoren

Per 1 januari 2023 moet een kantoorgebouw minimaal energielabel C hebben. Dit betekent een primair fossiel energiegebruik van maximaal 225 kWh per m2 per jaar. Voldoet het gebouw dan niet aan de eisen, dan mag u het per 1 januari 2023 niet meer als kantoor gebruiken. Deze verplichting staat in het Bouwbesluit 2012. Door een verplichting te stellen om een energielabel C te hebben, wil de overheid kantoren aanmoedigen om hun energieverbruik te verminderen en hun bijdrage te leveren aan het behalen van deze doelstellingen.

Kantoorpanden die verplicht een energielabel C moeten hebben, zijn gebouwen waarvan de primaire functie kantoorfunctie is. Dit geldt voor zowel nieuwe als bestaande gebouwen. De verplichting geldt niet als:

  • de gebruiksoppervlakte van de kantoorfuncties (exclusief nevenfuncties) <50% is van de totale gebruiksoppervlakte van het gebouw;
  • de gebruiksoppervlakte van de kantoorfuncties en nevenfuncties daarvan in het gebouw <100 m2 is; 
  • het gaat om monumenten als bedoeld in de Erfgoedwet of aangewezen monumenten in een provinciale of gemeentelijke verordening;
  • het gaat om een kantoorgebouw dat ten hoogste 2 jaar wordt gebruikt;
  • het gaat om een kantoorgebouw dat wordt onteigend of aangekocht in het kader van de Onteigeningswet;
  • het kantoorgebouw geen energie gebruikt om het binnenklimaat te regelen;
  • de maatregelen die nodig zijn om energielabel C te realiseren, een terugverdientijd hebben van meer dan 10 jaar.

Energielabel A. verplichting kantoren

Is energielabel A voor kantoren verplicht in 2030?

In het energieakkoord van 2013 staat de volgende zin: “Voor 2030 wordt voor [bestaande] gebouwen gestreefd naar ten minste gemiddeld label A”.

Het is voor kantoren dus niet wettelijk verplicht om in 2030 energielabel A te hebben. Bij het voldoen aan de Label C-plicht is het natuurlijk wel verstandig om na te denken over verdere verduurzaming van uw kantoor (richting CO2-neutraal in 2050).

Meerdere bedrijfspanden?

Meerdere bedrijfspanden?

Wij helpen je graag met het ontzorgen van energielabels voor jouw vastgoedportefeuille. Wij werken met meerdere grote vastgoedpartijen waardoor wij weten wat voor jou belangrijk is. Naast het leveren van een energielabel verzorgen wij ook het advies voor het verbeteren van je labels.

Benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen?

Energielabel aanvragen. voor mijn bedrijfspand

Offerte aanvragen

1. Offerte Aanvragen

Via ons eenvoudige offerte systeem kun je middels je postcode en huisnummer snel jouw offerte aanvragen. Op basis van jouw adresgegevens zie je gelijk de prijs die op dat moment geldt voor jouw bedrijfspand.

2. Afspraak plannen

Zodra wij de aanvraag binnen hebben, streven wij ernaar om zo snel mogelijk, binnen 24 uur, met u contact op te nemen voor een afspraak. De adviseur heeft circa één uur tot twee uur nodig op locatie om je bedrijfspand te inspecteren.

3. Ontvang je label

Zodra de opname is geweest, wordt het energielabel verder uitgewerkt. Na het opstellen van het energielabel registreren wij het energielabel in de landelijke database van de Rijksoverheid. Daarna ontvang je van ons het geregistreerde energielabel.

Energielabel voor
bedrijfspand aanvragen

Via ons eenvoudige offerte systeem kun je middels je postcode en huisnummer snel jouw offerte aanvragen. Op basis van jouw adresgegevens zie je gelijk de prijs die op dat moment geldt voor jouw bedrijfspand.

Wacht niet langer.
Wij regelen de rest voor u.

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning of bedrijfspand? Ben je op zoek naar professioneel energieadvies voor jouw woning of bedrijfspand? Wacht niet langer en laat u ontzorgen door ons volledig deskundige team aan expertise.

Gecertificeerde experts
Gegarandeerd een persoonlijke en snelle service
Zeer snelle levering van je energielabel
© Copyright Groen Energielabel 2024 Gebouwd door Saam' uit Groningen